Gamla Stationen

GAMLA STATIONEN är ett vandrarhem som just nu byggs, alldeles intill Sörmlandsleden med etapp från Åkers styckebruk. Som sitt namn – ligger det i en gammal tågstation intill spåren (som ej nyttjas idag) förutom om du vill delta i ett race med dressiner. Våra ombyggda dressiner är där för enkel sjösättning av en kanot eller kajak i närliggande Visnaren.

8 av rummen kommer erbjuda en lite lyxigare version där man har sitt eget rum och badrum. Sedan erbjuder vi sovsalar för den som enbart vill ha en madrass att sova på. Lakarn erbjuds – men Er egen sovsäck går också utmärkt. Sovsalarna delar de nyrenoverade och fina toaletterna och duscharna. I källaren finns tillgång till bastu och spa för den som vill skrubba lite extra och ta det lugnt.

Som gäst väljer man sin egen budget;

 1. Ta med sig egna sängkläder/sovsäck – eller ha allting bäddat när man anländer med rena handdukar.
 2. Man kan då beställa frukostpåsen eller försvinna tidig morgon för bästa soluppgången
 3. Lunch-paketet att ta med sig på sin tur eller kanotutflykt i packat format
 4. Med möjligheten att förbeställa middag. Restaurang PERRONGEN ligger i samma byggnad och har fullständiga rättigheter.

Vi har en gammal TV med enbart DVD:er från forna tider där man har en biokväll tillsammans med de som vill. Flertalet spel och andra aktiviteter finns tillgängliga.

Kanske att hyra;

 1. SUP (Stand Up Paddleboard)
 2. Kanot
 3. Yxkastning på beställning (på specifik bana med kastyxor)
 4. Testa alla olika vandringsleder som är lättillgängliga (många dagsetapper och rundvandringar möjligt på en dag)
 5. Besöka Kalkbrottet (där delar av Ronja Rövardotter spelades in)
 6. Nyttja grillen
 7. Bada på alla de härliga lokala platserna – Kulberget, Sandvik, Talludde – nyfiken? Eller varför inte hoppa i poolen på Perrongen?
 8. På beställning kan olika sorters spritprovning och cocktail klasser erbjudas innan middag
 9. Padel och afterwork har blivit en lokal träffpunkt. Utomhusbana som beställas vid bokning.

Här på Gamla Stationen vill vi att Ni skall känna Er som hemma. Bilen kan enkelt parkeras på vår stora plan intill huset, mellan tågmagasinet och stationen, och vår personal har stor lokal kännedom. 

Marvikarna är inte bara fantastiska för kajak och kanot – utan även de första som fryser på med fina skridskoisar för långfärdsskridskor – eller kanske fiske i våra ädelsjöar?

Många härliga cykelleder för den som vill utforska på egen hand.

%d bloggare gillar detta: